Nu stie porcul de ce se ingrasa

Dupa ce v-am povestit despre zahar si de ce este principalul vinovat pentru luarea in greutate, trebuie sa va mai spun de doi draci mici folositi in cantitati considerabile in industria alimentara : siropul de porumb si grasimile hidrogenate ( din uleiurile hidrogenate, margarina ).

Ce fac astia doi si de ce sunt folositi :
Siropul de porumb este un indulcitor care inlocuieste zaharul cu succes, iar grasimile hidrogenate sunt folosite in special pentru prelungirea termenului de valabilitate al produselor. Sunt folosite in cantitati masive, deoarece producatorilor nu le pasa de sanatatea noastre, ci doar de maximizarea profitului. Aceste 2 produse nu numai ca ne "ajuta" sa ne ingrasam, dar au efecte negative asupra intregului organism. Daca vrei cu adevarat sa slabesti si sa ai un corp cat mai sanatos, trebuie sa te ferestri de astia doi pe cat posibil, solutia cea mai simpla fiind sa nu mai cumperi mancaruri procesate. Alege-le pe cele naturale!

De ce sunt periculoase pentru silueta :
Siropul de porumb contine fructoza ( un zahar care nu are nevoie de insulina pentru a fi metabolizat ), corpul nu recunoaste caloriile ingerate din el, deci senzatia de satietate nu va aparea dupa ce consumam produse ce contin acest indulcitor...si vom manca mai mult decat ar trebui. Este folosit "la placere" in : 
- toate sucurile ( cola, pepsi, fanta, etc )
- bauturile energizante ( red bull, burn ), cele pentru sportivi ( Gatorade gen )
- sosuri ( ketchup, cele pentru salate si fripturi )
- inghetate, dulciuri, siropuri ( in afara de siropul de artar ), produse de patiserie
- paste, conserve, semi-preparatele, desert la cutie

Grasimile hidrogenate, grasimile trans sau cele nesaturate ( cum sunt adesea numite ) sunt considerate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grasimi cu care venim in contact zilnic prin dieta. Ele sunt produse din uleiuri vegetale, printr-un proces numit hidrogenare. Producatorii le adauga in numeroase alimente procesate industrial, in vederea cresterii duratei de valabilitate. Alte avantaje industriale sunt reducerea senzatiei de uleios a alimentelor, chiar daca continutul in lipide este incredibil de periculos, dar si faptul ca isi mentin aspectul proaspat pentru mai mult timp. In plus, prin adaugarea lor, alimentele crocante devin si mai crocante, cele cremoase, si mai cremoase. In plus, costurile sunt mai reduse, ceea ce se traduce printr-un pret mai scazut la raft. Prajiturelele, fursecurile, popcornul, produsele de patiserie, margarinele, maionezele, saratelele, gogosile, chipsurile, cartofii prajiti, toate sunt surse de grasimi hidrogenate. Si parca toate isi fac loc in alimentatia noastra zilnica, nu? 


0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu